Andorra, el país dels Pirineus

Andorra és un petit país independent amb només 468km2, situat entre Espanya i França, al cor dels Pirineus.

Un paradís per als amants de la muntanya i la natura, que gràcies a la qualitat de les seves estacions d'esquí, i de la seva oferta comercial i financera s'ha fet un lloc en el panorama mundial.

Per la seva situació i altura, Andorra té un clima de muntanya (amb hiverns freds i estius càlids) i un ambient sec en el qual predominen els dies assolellats durant tot l'any (fins i tot durant els mesos d'hivern, malgrat el fred, llueix el sol).

Si hi ha alguna cosa que converteix Andorra en el lloc ideal per viure és el nivell de seguretat per a tots els ciutadans. És estrany veure cases o plantes baixes amb reixes a portes o finestres, per contra és freqüent trobar persones que no tanquen amb clau les portes de casa seva per les nits. La sensació de llibertat i la tranquil·litat amb la qual es viu en aquesta petita nació és un tresor d'incalculable valor altament apreciat tant pels residents com pels turistes que la visiten.

home_stone_technology1
home_stone_technology1
Des de 1993, amb l'aprovació de la Constitució, Andorra és un país democràtic i social, amb un règim polític singular: el Coprincipat. Aquest règim polític únic al món amb dos caps d'estat (el bisbe de la Seu d' Urgell i el president de la República Francesa) ha estat el garant de la independència i neutralitat del nostre petit país al llarg dels anys.

Andorra és també l'únic país del món que té com a idioma oficial el català, tot i que per la seva orientació al turisme ia la diversitat de nacionalitats que resideixen al país, es parla espanyol i francès, a més d'anglès i portuguès.

Internament, el país divideix en 7 parròquies, cadascuna amb un comú , que és l'organisme competent que gestiona les polítiques de proximitat amb els ciutadans. Utilitza com a moneda l'Euro i està previst que el 2014 emeti, per primera vegada, un tiratge propi d'aquesta moneda.

8 raons per viure a Andorra

Seguretat

Seguretat ciutadana altíssima, amb nivells de delinqüència gairebé inexistents.

Sol

Més de 300 dies de sol a l'any, clima sec.

Sanitat

Sistema sanitari públic amb prestacions al nivell de sistemes privats.

Aire net

Excel·lent qualitat de l'aire, baixa contaminació.

Educació

Elecció entre 3 sistemes educatius de qualitat, públics i gratuïts.

Nivell de vida

Renda per càpita per sobre de la mitjana europea.

Avantatges fiscals

Poca pressió fiscal (de l'ordre del 19% del PIB), per sota de la mitjana europea.

Activitat

Àmplia oferta esportiva, cultural i social per a totes les edats.